Het ontstaan van ons concept

 

Het begon bij het constateren dat veel spelers verkeerd gebruik maken van Monofilament polyester snaren! Vooral bij jongeren zien we dat vaak!

Veel professionele spelers gebruiken dit type snaren, maar helaas beschikken de meeste jongere spelers niet over de juiste techniek, het niveau of de spierkracht om hiermee te spelen.

Wanneer een speler beter gaat presteren is de overstap van Multi - naar Monofilament snaren vaak een logische keuze.

 

Door de extreme stijfheid van het materiaal vormden de Monofilament snaren die tot nu toe op de markt waren een hoog risico op blessures. Arm, schouder en elleboog blessures zijn vooral een probleem bij spelers die intensief en vaak trainen maar niet over de juiste fysieke gesteldheid beschikken.

 

Er is echter maar een keuze mogelijk tussen twee soorten snaren, Monofilament polyester of Multifilament. Beide soorten met specifieke voor- en nadelen, voor verschillende type spelers met verschillende verwachtingen.

 

Dual Dynamics technologie biedt een alternatief voor zowel polyester Monofilaments als voor Multifilaments. Het biedt spelers de mogelijkheid tot vooruitgang zonder beperkingen.

 

De Dual Dynamics technologie combineert technische eigenschappen die tot nu toe nog nooit in 1 snaar samen voorkwamen. Vier jaar van onderzoek en ontwikkeling hebben het mogelijk gemaakt om de kwaliteiten van een polyester Monofilament te combineren met het comfort van de Multifilament. Het resultaat is een arm vriendelijke  snaar, die duurzaam is en veel controle geeft.

 

Voordelen van de nieuwe “X” serie:

 

- Een alternatief voor (te) stijve Monofilament polysnaren en (te) flexibele Multifilament snaren. Met name de Hybride serie.

- Langere levensduur, dus goedkoper met name de X10 en X12. Door de gepatenteerde technologie biedt deze snaar power en comfort.

 

Specificaties van het materiaal

 

De gepatenteerde Dual Dynamics technologie is een 100% polyamide compositie en deze simpele structuur biedt een dubbel voordeel. Veel demping in de kern en veel elasticiteit aan de oppervlakte.

 

- De kern absorbeert de trilling en de schadelijke energie voor meer gevoel en comfort

- De oppervlakte is zeer elastisch en retourneert alle energie. Je slag wordt hierdoor explosiever.